понедељак, 23. фебруар 2015.

Књижевна награда за најбољу кратку причу Пудар Јово - Цоцо

   Породица Пудар, потомци Цоце Пудара, у знак сјећања на њега, расписује књижевни конкурс под именом “Књижевна награда за најбољу кратку причу Пудар Јово - Цоцо”.
  Право учешћа на конкурсу имају сви пунољетни грађани (изузев Цоциних потомака) који пишу неким од језика који се некад звао СХ/ХС.
Тема по слободном избору учесника конкурса.
Сваки учесник има право да пошаље једну причу чија дужина не може да прелази двије новинарске картице (3600 карактера). Текст може бити написан ћирилицом или латиницом. Ако је писан латиницом обавезна је употреба слова. ћ,ч, ш, ж, ђ, џ.
   Уз текст (у продужетку истог) обавезно доставити пуно име и презиме, прецизну адресу, контакт телефон, електронску адресу, као и изјаву да се допушта уврштавање у зборник и јавно објављивање истог, те потврду о уплаћеној котизацији у износу од 10 €, или динарске противриједности.

   Уплата се шаље на име Огњен Пудар, Пере Јовановића Комирићанца 47/3, 14253 Осечина, Србија.
 За пријаве из иностранства: Огњен Пудар, Пере Јовановића Комирићанца 47/3, 14253 Осечина (Варошица), Србија, Теленор банка ад Београд Србија, IBAN: RS35115038169345126760, Swift: AAAARSBG.
    Приче могу бити већ објављиване, а организатор конкурса не сноси одговорност уколико нека од прича није ауторски рад онога под чијим именом је достављена. Радове слати искључиво електронским путем (обавезно у ворду) на електронску адресу:
konkurs.kratke.price@gmail.com   .

   Конкурс jе отворен 30. јануара 2015. године, а затвара се  22. јуна 2015 године. 
  Резултати ће бити објављени крајем аугуста 2015. године. Сви учесници конкурса чији радови буду уврштени у зборник добијају исти без накнаде. Цијена појединачног примјерка уколико неко буде желио да га набави биће накнадно објављена.
    Дођељују се три награде и свака се састоји од новчаног дијела и плакете. Новчани износ за прву награду је 300 €, за другу 200 € а за трећу 100 €.

   Свечана додјела награда биће организована у првој половини  октобра у Почитељу.
 
Чланови жирија:
Пудар Огњен, Небојша и Дубравка.



Нема коментара:

Постави коментар