уторак, 7. октобар 2014.

Петар Милатовић: Извињење Љутомира Рундића, признање плагирања, одлука да врати награду и одлука да иступи из два књижевна удружења, као и одлука да се више не бави књижевним радом

У среду, 1. октобра 2014. године објавио сам кратак осврт „Љутомире, љут сам на тебе због крађе стихова другог песника!“ ( http://slovoslovlje.info/2014/10/blog-post_51.html ) после чега је, најпре дошло до острашћене реакције самог Рундића у преписци са мном коју сам јавно објавио испод осврта, као и све пристигле коментаре, што се све може видети на горњем линку, малочас сам примио поруку од Љутомира Љутка Рундића која дословно гласи:„GOSPODINE PETRE.
POGREŠIO SAM NA VIŠE NAČINA I OVIM VAM SE PUTEM IZVINJAVAM ZBOG MOJIH REAKCIJA I PORUKA KOJE SAM OVDE OBJAVIO.“
KRIV SAM I ZBOG ONIH NAVODA ZA KOJE ME OPUTUŽUJETE MA KOLIKO SE BRANIO. POGREŠIO SAM. SVI KOJE SAM OŠTETIO IMAJU PUNO MORALNO I ZAKONSKO PRAVO DA ME TUŽE. ŠTO SE TIČE VAS MIISLIM DA STE VOJ SUD REKLI I SVIMA GA PREZENTOVALI. NEMAM NAMERU DA SE LJUTIM NA VAS ALI VAS MOLIM DA OBUSTAVITE OVU OVU HAJKU JER SVI VEĆ ZNAJU ONOI ŠTO SU TREBALI ZNATI. MOLIM VAS IZ SAMO JEDNOG RAZLOGA. MOJI RODITELJI SU OD PRE NEKO VEČE U VEOMA TEŠKOM STANJU POSLE ONE MORBIDNE PORUKE KOJU JE NEKO PLASIRAO O MOM MODANOM UDARU. DAKLE MOLIM VAS KAO ČOVEKA I HUMANISTU DA IH POŠTEDITE JER SVAKI DAN SE NEKO JAVI DA PITA ZA MENE ZA NOVIM INFORMACIJAMA SA VAŠEG BLOGA. MENI JE OVO V BILA ŠKOLA KOJU SAM PLATIO VEOMA SKUPO I NE ŽELIM VIŠE DA SE BAVIM BILO KAKVIM KNJIŽEVNIM RADOM. NAGRADU KOJU SAM DOBIO ZA PESMU OTADZBINA PONUDIO SAM DA VRATIM KD"ZAPIS" NISU SE JOŠ OGLASILI. ISTUPIĆU DOBROVOLJNO IZ DVA KNJIZEVNA KLUBA ČIJA SAM ČLAN I IZ KD KIM.
OVIM SE PUTEM IZVINJAVAM PRE SVEGA VAMA PA ONDA I SVIMA DRUGIM KOJE SAM DOVEO U ZABLUDU MOJIM PLAGIJATOM. POVUĆIĆU SE IZ SVIH FORUMA I DRUŠTVENIH MREŽA A OD MENE VIŠE NIKAKD NIKO NEĆE PROČITATI NI JEDAN STIH.
NADAM SE DA STE ČOVEK I DA ĆE TE OVO PRIHVATITI JER NE VIDIM ŠTA BIH JOŠ TREBALO DA URADIM. SHVATITE DA JE ZDRAVLJE MOJE PORODICE I MOJE DOIVEDENO U PITANJE I AKO JE ZA KAZNU I OSUDU DA JE OVO BILO DOVOLJNO I ZA MNOGO GORE DELO...OSTAJTE MI U ZDRAVLJU I JOŠ JEDNOM OPROSTITE... PS.. AKO SMATRATE DA I OVO TREBA DA OBJAVITE URADITE PO SAVESTI."
 
    Разумем Рундићеву побуду да се извини због изречених претњи, разумем га као човека, али ми није јасно зашто мене доводи у било какву везу са његовим  лажним можданим ударом. Против њега нико не води хајку, а то што су читаоци коментарисали његов поступак, његову преписку са мном, укључујући и претње које је изрицао чак и мојој породици, уопште није мој проблем. Познато је да сам поменуту полемику око Рундићевог плагијаторства закључио још јутрос, значи десет сати пре добијања овог Рундићевог писма, које остаје у архиви као доказни материјал.
Господину Љутомиру Рундићу, као и сваком човеку, желим све најбоље у животу и раду.
 



9 коментара:

  1. Pošteno priznanje. Čestitam. Vidite li kako se isplati biti principijelan? Petar Milatović Ostroški se hrabro uhvatio u koštac sa plagijatorstvom na srpkoj književnoj sceni i već se u startu vidi rezultat kroz javno priznaje samom Ljutomira Ljutka Rundića.
    Velimir Nikolić

    ОдговориИзбриши
  2. Ето и плагијатори су људи за разлику од комуњара. Да су се покајали и извинили, можда би Данило Киш и Добрица Ћосић били писци, овако су остали комуњаре и нељуди.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije nego. A ko je onda pisac ako njih dvojica nisu?

      Избриши
    2. Пошто су њих двојица, уз Давича, Бећковића, Муниру Алечковић, Љубивоја Ршумовића... и скарадну плејаду која иде за њима, проглашавали, не само најбољим, већ уопште писцима, зато се српска књижевност и налази ту где се налази. Сматрати их писцима се граничи са имбецилношћу.
      Миша Матић

      Избриши
  3. Izvinjenje ne iz osobnog kajanja, nego zbog roditelja koji su u teškom stanju, a koje je sam doveo u takvo stanje. Jer da nije bilo plagiranja, laži, vrijeđanja, pa onda "mutnih radnji" oko navodnog moždanog udara, ništa se ovo ne bi dogodilo. U svemu ovome najviše mi je žao tih ljudi, što imaju takvog sina koji im je sve to priredio. Pjesnik A.B. Šimić je tako divno rekao u svojoj pjesmi "Opomena"

    "Čovječe pazi
    da ne ideš malen
    ispod zvijezda!"

    Ljutko, Ljutko, imati i sačuvati čist obraz i dušu najveća je vrijednost koja čini Čovjeka. Kad to jednom uprljaš, nema te vode, nema tog sredstva koji to mogu sprati. No o tome je trebalo razmišljati prije samog čina pokajanja. Neka ti najprije oproste roditelji, pa prijatelji, pa svi oni koje si doveo u zabludu i u konačnici sam Bog.

    ОдговориИзбриши
  4. Драга редакцијо,
    Ценим ваш племенит напор да се реално чују све стране. Лепо је што сте објавили извињење овог лопова који краде туђе песме. Међутим морате бити опрезни. Овде је у питању најподмуклији трик. Прво је исконтруисао лаж о свом можданом удару и кад је видео да му је тај чин против Бога сасвим неуспешан, покушао је да своје недело подметне другоме, па чак и вас посредно покушава да оптужи, као да сте ви слали са његовог броја његовим пријатељима лажну вест о његовом можданом удару. Он је врло покварен и подмукао. Зар не видите како се наводно сада позива на угрожене родитеље који су наводно потрешени, а подло прећуткује да је та „потрешеност“ резултат његове лажи, а не некога другога?

    Лажну вест о свом можданом удару Рундић је пласирао са свог телефонског броја и то баш његовим пријатељима, а све у намери да се извуче из претходног блата у које је сам упао полемишући са Милатовићем који је обелоданио Рундићеве плагијате, па кад је видео да се дубоко заглибио онда је покушао да примени „шок терапију“ лансирајући лажну вест о сопственом можданом удару. Немојте да сеизненадите ако ускоро лансира причу како му је неко украо телефон и са украденог телефона обавестио његове пријатеље о можданом удару.
    Од протуве његовог калибра можете све да очекујете!

    Још нешто, најавио је одлазак са фејсбука и престанак бављења књижевним радом, као и враћање књижевне награде коју је добио за украдену песму ОТАЏБИНА. Ништа му не верујте! Типична навлакуша подмуклог типа. Наиме, већ је покренуо са лажног профила акцију „ВРАТИ СЕ ЉУТКО“. То је толико све провидно да се човеку гади. Све што је обећао у писму Милатовићу слагаће. Видећете.

    Ја Љутка познајем лично као изузетно лошег човека, склоног сплеткама и најгорим подлостима. Чувајте се тог сплеткароша. Ништа му не верујте.

    Љутков давни познаник који га презире С. Ј.

    ОдговориИзбриши
  5. Gospodine Petre.Niste od reči... produžili ste ovu pljuvačinu i ako sam bio iskren i svoje obećanje ispoštovao.Vratio sam članastvo u KK "Karadzic" (mozete proveriti kod gospodina Ćorilića) i KK "Luča" (pitajte Aćima Todorovića) a gospodji Ljiljani Bralović sam poslao sms poruku da nagradu vraćam.FB profil sam deaktivirao i nije tačno da imam drugi lažni niti me to interesuje.Šta još želite od mene?Zašto dopuštate da me blate i pljuju lažni potpisi i ljudi koji me navodno poznaju.

    ОдговориИзбриши
  6. Господине Рундићу, проверио сам код господина Аћима Тодоровића вашу тврдњу да напуштате КК "Луча" и он ми је лично малочас одговорио да сте га јуче телефоном обавестили да иступате из чланства, али да сте га данас поново позвали и саопштили му да остајете члан "Луче" и да активирате налог на фесјбуку.

    Сутра ћу звати Љубомира Ћорилића и Љиљану Браловић да проверим остале две ваше тврдње!

    Ову једну сам проверио и установио да је ЛАЖНА!

    Свако добро.

    Петар Милатовић, уредник Словословља

    ОдговориИзбриши
  7. Kako verovati onom ko krade, pa taj i laze

    ОдговориИзбриши