среда, 8. октобар 2014.

Ненад Плавшић: У Београду основано међунарoдно удружење књижевника СЛОВОСЛОВЉЕ

      У недељу, 5. октобра 2014. године, у елитном клубу „Атом", у Београду, одржано је прво јавно представљање Међународног удружења књижевника "Словословље".
       Представљању су присуствовали многобројни књижевници и чланови књижевних удружења: Удружење књижевника Србије (УКС), господин Бранислав Вељковић, секретар УКС; Гроздана Цица Лучић Лалић, секретар Књижевних новина УКС; Владанка Цветковић, члан Удружења балканских уметника и Клуба писаца Чукарица, затим представници Савеза књижевника у отаџбини и расејању, огранак Смедерево, као и низ других.
      Програм је зналачки водио Карло Астрахан, а после кратког представљања "Словословља" од стране председника Ненада Плавшића и потпредседника Зорице Тијанић и поздрављања идејног творца Петра Милатовића Острошког, уследило је рецитовање поезије, уз повремене кратке музичке паузе. Имали смо прилику да чујемо господина др Милана Младеновића од Лужице који се осврнуо на историју петих октобара у свом животу и животу српске заједнице уопште, а такође и причу о самом значењу речи "словословље".
Имали смо прилику да присуствујемо рецитовању предивне поезије, која је заиста била окосница вечери. Такође, неафирмисани таленти су имали прилику да се по први пут представе књижевној елити. У прелепом песничком каравану учествовали су: Бранислав Вељковић, Гроздана Цица Лучић Лалић, Владанка Цветковић, Снежана Дубак, Нада Караџић, Надица Цветковић,  Светлана Тодоровић, Мишел Болтрес, Љиљана Марић, Миомирка Нешић, Верка Недељковић, Зоран Плећевић, Милка Стефановић, Емина Манчић, Светлана Панић и многи други песници.

    Међународно удружење књижевника „Словословље" се захваљује свима који су присуствовали, и тиме улепшали вече. Свакако, надамо се ускоро новом дружењу.
 






Нема коментара:

Постави коментар