петак, 29. август 2014.

Петар Милатовић: Муслиман бранио Његошеву капелу на Ловћену, а светињу рушили православци

Рушење Његошеве капеле на Ловћену започето је 1970. , а довршено 1974. године и уместо Његошеве капеле данас имамо усташко-комунистичко чудовиште на врху Ловћена што је највећи културоцид у светској историји.
      Међутим, да је чојство вечни храм човека по мери Бога, потврдио нам је муслиман Исо Мехмедбашић из Бијелог Поља који је, заједно са још 70 муслимана из Гусиња, Плава и Рожаја, као и неколико Шиптара из истих места, одбио послушност Мирку Живковићу и Радовану Радовићу, шефовима у Опште-грађевинском предузећу „Титоград“.
       Тада је, да подсетим, часни бркајлија Исо Мехмедбашић, бацио крамп шефовима Радовићу и Живковићу пред ноге, рекавши да он неће да руши ничију светињу.
     За њим је то исто урадило још 70 муслимана и Шиптара. Директор цетињске „Градње“ Раде Радоман тада је довео робијаше из Спужа и они су срушили Његошеву капелу. Нико од њих није умро природном смрћу већ насилном, или су касније извршили самоубиства. Часни муслиман Исо Мехмедбашић иселио се из Бијелог Поља у Швајцарску јер је схватио да часном човеку нема опстанка у земљи у којој руше гроб најпаметнијег.
        Један од тадашњих цркворушитеља Радован Радовић, брат од стрица митрополита Амфилохија, кога је на коленима заклињао Амфилохијев отац Ћиро Радовић да не руши светињу на Ловћену, али узалуд, јер је осиони синовац наставио цркворушитељски посао, данас, као власник грађевинске фирму коју је регистровао на име своје кћерке, обнавља цркве по Црној Гори.

     Практичан неки Радовић! Кад је било исплативо да се руше цркве митрополитов брат од стрица их је рушио, а кад је постало рентабилно да се цркве обнављају, тај исти Радовић, митрополитов брат од стрица, обнавља цркве!
        Митрополите, запали свећу и опој гроб муслимана Иса Мехмедбашића, а брату од стрица Радовану Радовићу, једном од рушитеља Његошеве капеле на Ловћену, ускрати поклоњено му право да се свима нама руга у лице!
       Sine ira et studio!



Нема коментара:

Постави коментар