уторак, 1. јул 2014.

ЛЕКСИКОН САВРЕМЕНИХ ПЕСНИКА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

Културни центар Месопотамија - Београд приступио је реализацији пројекта под називом: „ ЛЕКСИКОН САВРЕМЕНИХ ПЕСНИКА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ  “ вишејезично на: српском, хрватском, словеначком, македонском и осталим језицима, као и на арапском језику.
Циљ пројекта је свеобухватно представљање песника из Србије , Црне Горе, Босне и Херцеговине,  и Хрватске (Македонија и Словенија са преведеном песмом ), који стварају у овом времену. Ствараоци ће бити представљени азбучним редом, по презимену, са фотографијом, краћом биографијом и ауторским радом.
Лексикон ће бити штампан у формату Б5, регистрован у Народној библиотеци Србије и као такав бесплатно достављен свим значајним културним институцијама у Србији и осталим државама насталим на територији бивше Југославије, као и у арапском свету.
Представљање Лексикона и одабраних аутора у склопу „Песничког маратона“ биће одржано у  Београду, у суботу 18. октобра 2014. године, а о детаљима ћете бити благовремено обавештени.


Треба послати једну песму, не дужу од 24 стихова; песме слати у Ворду, (Тimes New Roman, фонт слова 12, проред 1.5) језик - српски – латиница, или ћирилица, разуме се, са карактерестичним словима: ћ,ч,ш,ж,ђ и ( сродним језицима: хрватским, бошњачким, црногорским, македонским, словеначким , са преводом. Уз песму треба послати и превод на српски језик).
Песме морају бити оригиналне.
За оригиналност и садржај песама, као и штампарске грешке, Културни центар Месопотамија – Београд, не сноси одговорност.
Право учешћа имају песници са простора бивше Југославије, без обзира на старосно доба и место пребивалишта.
Песме доставити искључиво у електронској форми на адресу:
sabahalzubeidi@yahoo.com
Котизација за учешће је 1.500,00 РСД за учеснике који уплаћују на динарски рачун, или 15 € за оне који уплаћују преко Вестерн Униона и у том случаајутреба послати копију уплатнице .
Молимо све заинтересоване да врше уплате што пре :
Партиципација износи 1.500,00 РСД (1 Лексикон кошта 1.500,00 РСД )
Уплату можете извршити одмах :
Налог за уплату
Шифра плаћања : 189
Валута : РСД
Износ : = 1.500,00
Рачун примаоца : 220-121055-95
Сврха уплате : Уплата за  Лексикон .
Прималац : OVC MESOPOTAMIJA
Сви ауторски радови биће објављени заједно са  фотографијом, краћом биографијом и, разуме се, ауторским радом на оригиналном, матерњем, језику и преводом на арапски.
Радове потписати пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона и  електронском адресом.
Радове послати најкасније до 31.07.2014.г. са назнаком ”за Лексикон ”.
Уплату треба извршити што пре, а они који уплате имаће редослед према редоследу уплата. Због ограниченог  броја аутора који ће бити заступљени у Зборнику  и да бих имао времена за превод, а не да чекам последњи дан, или да непотребно продужавам рок, ја Вас молим да радове и котизацију пошаљете што пре.
За све додатне информације обратити се на имејл :
sabahalzubeidi@yahoo.com 
Сабах Ал-Зубеиди, директор Културног центра Месопотамија – Београд.

__________________________________________________________________________________________

Сабах Ал-Зубеиди
Сабах Ал-Зубеиди је ирачки песник, књижевник, преводилац и слободни новинар. Пише на српском и арапском језику. Рођен је 01.07. 1956. год. у граду Ал –Амара, на југу Ирака . У Београд  је дошао 1977. године на студије. По занимању је агроном. Писањем се бави још од детињства. Пише љубавну , родољубиву и духовну поезију. Његова поезија објављена је у многим часописима, дневним и недељним новинама, као и на интернет сајтовима у Ираку, арапском свету, Србији и у иностранству.
       Његово књижевно стваралаштво промовисано је широм Србије, као и у Ираку, а такође и у осталом делу иностранства (уз представљање на мноштву локалних телевизијских кућа). Његове песме су преведене на неколико језика, укључујући: српски, француски, мађарски, румунски, енглески и шведски је. Редован је гост културних телевизијских емисија у  Србији које се преносе уживо. Заступљен је у више зборника, руковети и алманаха. За свој књижевни рад награђиван је бројним дипломамам, признањима и захвалницама у Ираку, Србији и у иностранству. Члан је више књижевних клубова, савеза и удружења у Србији.
Директор је  Културног Центра Месопотамија у Београду, затим директор Медиа центра Месопотамија у Београду, председник  Организације за људска права Месопотамија - Београд,
заменик председника ирачке дијаспоре у Србији.
Члан је Независног Удружења Новинара Србије – НУНС, Оргнаизације за заштиту људских права Амнести Интернешенел,Удружење књижевника Ирака / Генерални Савез књижевника и писаца у Ираку.
До сада објавио је 6 збиреке поезије.
Живи и ствара у Београду. Ожењен је српском држављанком са којом има кћерку и унуче.



Нема коментара:

Постави коментар