четвртак, 24. јул 2014.

Конкурс за награду „Теодор Павловић“

Банатски културни центар и Црквена општина Драгутиново из Новог Милошева у сарадњи са Матицом српском из Новог Сада, под покровитељством Општине Нови Бечеј и Месне заједнице Ново Милошево, организују културну манифестацију „Дани Теодора Павловића“ која ће се 15. јубиларни пут одржати у славу и част значајног културног прегаоца српског народа Теодора Павловића.
         Ове године обележавају се три велика јубилеја везана за Теодора Павловића и ову манифестацију:
- 210 године од рођења Теодора Павловића
- 160 година од смрти Теодора Павловића
- 15 година трајања манифестације „Дани Теодора Павловића“

      С обзиром на годину великих јубилеја, овогодишња манифестација одржаће се у свечаној сали Матице српске у Новом Саду септембра месеца 2014. године.
        Организатори, као и сваке године, расписују конкурс за Награде „Теодор Павловић“:
Награда „Теодор Павловић“ за животно дело
      Награда „Теодор Павловић“ за животно дело је својеврсно друштвено признање које се на предлог институција, удружења грађана и група додељује истакнутом појединцу за врхунске резултате постигнуте у одређеној области. Ова награда се даје за следеће области: наука, уметност, спорт, привреда, пољопривреда, јавни (политички) рад.
        Награда „Теодор Павловић“ за најбољу књигу
       Награда „Теодор Павловић“ за најбољу књигу додељује се за књигу из области књижевног, публицистичког, културно-историјског, научног и преводилачког рада објављену на српском језику у 2013. и 2014. години.
       Књиге и предлоге у по 4 примерка послати до 15. августа 2014. године на адресу: Банатски културни центар, ЈНА 35, 23273 Ново Милошево
    За све информације обратити се на телефон 023/783-155 или мејл адресу
banatskikulturnicentar@gmail.comm  
      Жири у саставу: др Мирјана Брковић, др Срђан Шљукић и Радован Влаховић, књижевник, уручиће награде у оквиру манифестације септембра месеца у Матици српској у Новом Саду.



Нема коментара:

Постави коментар