недеља, 15. мај 2016.

ПЕТАР МИЛАТОВИЋ ПРЕДСТАВИО ПЕТ КЊИГА

Аутор потписује своје књиге
после промоције у Зворнику

 ЗВОРНИК, 8. МАЈА /СРНА/ - Књижевник Петар Милатовић из Беча представио је у Зворнику пет својих књига - "Рођени странци", "Уловљени ловци", "Тумачи слободе", "Онебесимо снохватице" и "Лако је њима".   
    Милатовић је истакао да се тематика књиге "Рођени странци" бави "српском трагедијом у којој су најрођенији постали странци једни другима до те мјере да Србима непријатељи нису потребни, него су сами себи довољни".
    "Испод лупе критичке анализе налази се свако наше посрнуће. Критичким писањем задајем ударце десно, лијево, по средини како бих дао допринос препороду наше свијести у овој рeзисторијској неодговорности", рекао је синоћ Милатовић.
    "Уловљени ловци" је збирка коментара које је Милатовић објављивао и електронском часопису на бранику српских националних интереса "Истина".
    "У 'Уловљеним ловцима' откривам како сам успио три пута да поразим педантно аустријско правосуђе, које је против мене, због политичке позадине, водило поступак само зато што сам бранио Србе", рекао је Милатовић.
    Он је додао да у периоду од 1991. до 2008. године није нападао Србе него их је бранио и организовао бројне демонстрације у Аустрији, залажући се за српску истину.
    Милатовић је објаснио да је у књизи "Онебесимо снохватице" избор његовог пјесничког стваралаштва од 1962. до 2015. године, односно од 13. године када је добио прву награду подгоричког Радиjа за књижевност.
    Милатовић је рекао да је књига "Лако је њима" сатирична поезија, јер, како је рекао, "лако је онима који све добро раде тако да ништа не буде урађено".
   Према Милатовићевим ријечима, "Тумaчи слободе" је збирка епиграма која је врло критична прво према себи, а онда према другима, али брани све позитивистичке вриједности код човјека.
    Милатовић је нагласио да све његове представљене књиге имају заједнички лајтмотив – на бранику истине.
    "Ко год скрене са пута истине тај ће бити на удару мог пера, да ли у прози, поезији, епиграмима, цртици, причи, роману, новели или другим писаним изразима", рекао је Милатовић.


    Милатовић је био дописник Новинске агенције Републике Српске из Беча од 1995. до 1997. године.
    Милатовић је рођен у Црној Гори, а од 1983. године живи у Бечу на основу Конвенције УН о заштити људских права. Написао је 39 књига. Члан је удружења књижевника у Србији и Црној Гори и Аустријског удружења писаца.

Извор:
Нема коментара:

Постави коментар