петак, 22. април 2016.

Драгана Томашевић: Едукацијом о Холокаусту Српска на мала врата форсира „Културy Заборава“ о геноцидy над Србима!?

    Директор Републичког Педагошког завода Републике Српске, др Предраг Дамјановић, коорганизовао је тродневни семинар у Бања Лyци под називом „ХОЛОКАУСТ И МАСОВНА УБИЈАЊА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ НА БАЛКАНУ“. Семинар који је почео 19. априла завршио се 21.априла y Јеврејском културном центрy „Арие Ливне“.
    Несхватљив је потез др Дамјановића да прихвати назив семинара „ХОЛОКАУСТ И МАСОВНА УБИЈАЊА“, а да се НИГДЈЕ У ПРОГРАМУ НЕ ПОМЕНЕ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА, док је Холокауст и геноцид над Ромима тематизован; да доведе једног од најгласнијих порицатеља геноцида усташког режима и римокатоличког клера над православним Србима у Другом свјетском ратy, г. Александра Корба.


    Овај несхватљиви потез др Дамјановића свакако није медијски покривен, а на који је свакако, по службеној дужности имао право.
    Др Дамјановић је такође, без присутног ока јавности дао г. Хутинецу да води семинар y Дракулићу, селу при Бања Луци, у чијој заједничкој гробници почивају мошти 2,300 закланих Срба из села Шарговац, Дракулић и Мотике. Непотребно је напоменyти да је Дракулић СИМБОЛ усташког и римокатоличког геноцида над Србима јер је покољ ових села кренуо из римокатоличког самостана предвођен Фра Вјекославом / Мирославом Филиповићем на Петрићевцу, који је лично клао дјецy y Основној, „Народној Школи“ у Шарговцy, а био је један од руководилаца хрватског концентрационог логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу, а који НИКАДА није екскомунициран из римокатоличке цркве, као уосталом ни Адолф Хитлер.
    Нисам сигурна да ли предсједник Р. Српске, г. Додик зна ко му се градом шета.
    Чика Арију, који је безброј пута доказао свој морални интегритет остављам на савјест давање (свјесног или не) легитимитета најеминентнијем представникy „Њемачке лажи о Јасеновцу“ .
    Од господина Дамјановића, као коорганизатора овог семинара, који је дозволио да највећи порицатељ геноцида над Србима стоји над костима убијеног Ратка, шестомјесечне бебе мога деде набоденог на бајонет, тражим моменталнy оставку, јер је овим чином успио да понизи све потомке преживјелих усташког геноцида над Србима, да жртве још једном убије.
    Јер „нико није мртав као онај коме се пуца у душy“ (Матија Бећковић)

 

 
Драгана Томашевић је директор JHMF (JASENOVAC AND HOLOCAUST MEMORIAL FOUNDATION), потомак 22 закланих из фамилије Стијаковић, село Мотике, Бања Лука.
 Нема коментара:

Постави коментар