субота, 12. март 2016.

Петар Милатовић Острошки: Тако је то кад бестидни немају савести, а несавесни стида!

  Дискриминација бољег од себе  и сплеткарење око себе својствено је онима којима је једина срећа у туђој несрећи. Претежно су то они који су све сазнајне вредности усвојили само кроз титоизам као понижавајући антисрбисам и антихуманизам, они који су далеко од христоликог погледа на свет, дакле они који се Бога не боје и пред људима  не стиде, а управо такви сада Бога често спомињу, скоро у свакој другој реченици, али кроз најсочније псовке које су постале урбане штаке духовним и моралним инвалидима! Жалосно је и срамотно да се управо такви данас гурају да буду „бранитељи“ Срба, а такви чувају српске виталне интересе онако као што козе чувају купус. По правилу, они су пуни малициозности и комуњарског безобразлука према свакоме ко је одувек био на бранику Српства и истине! Сваки компромис  са таквима је увек на штету онога ко пружи руку, јер они увек пљуну у њу, а то чине зато што  они сваку људскост и коректност схватају као слабост! Кад такви интелектуални пигмејци и морални лилипутанци примете некога ко држи до пространства образа испод три прста тада, по правилу, одмах почињу да главињају главом без обзира и памећу без циља, јер образ, поштење, савест, та три тројства на којима почива интегритет човека и народа, за њих су недостижне категорије.
   И зашто се онда чудимо што нам је стање данас овакво на свим нивоима, у скоро свим сферама живљења и мишљења? Зар се треба чудити што су разбојници устоличени на царске престоле? Ко још не види да најгори данас свуда себе истурају у први план, да се криминалци, курве и разни пробисвети намећу као идоли?
    Као да смо огуглали на све моралне и националне деструкције које нас разарају као рак који убрзано метастазира. После потрошене комунистичке идеологије, идеолошке утопије, усвојена је нова идеологија, звана – ЋУТОЛОГИЈА, а она је можда, чак, и далеко опаснија од најгорих досадашњих тоталитаризама.
    Све је то зато што бестидни немају савести и што несавесни немају стида! Хоћемо ли све то да толеришемо и да својом ћутологијом копамо гробове сопственом потомству, или ћемо једном коначно рећи: Доста?



1 коментар: