недеља, 31. јануар 2016.

Слободан Ристовић: Ментална гологузија


Сазнање, да су многи људи умислили, да су оно што нису, и срамоту постиди. То је самозасењивање простачки нагона, одлика оштећеног у току развоја. То је ментална гологузија која се намножила услед стравичне моралне парложности током година.
    Тако да се то стање мора окарактерисати као запуштено обољење. Бити туђи у свом телу, више је од заточеништва, ма колико бољци било удобно. Чиме она постаје "паметна болест", која оболелог уништи умишљеношћу да је надјачао себе.
    Треба се сетити приче, која говори о Циганину цару.
   Цар се у златној кочији вози кроз шуму. Уживајући у цвркуту птица у крошњама, да би у једном моменту наредио кочијашу да стане.
  Због чега? Због тога, јер је видео једну грану, од које би се могла направити добре ручке за гребеништа.
    Ова нарав је показана у понашању великог броја руководећих људи и политичара,који су "срасли"као усклађене свирале - двојнице.
   Склад власти и превараната,  Нагон похлепе, проистекао из сиротињског синдрома.
П   осматрам, неке дојучерашње потрчковиће и шарлатане, које нико иоле озбиљан није сматрао особама, које би могле кормиларити: предузећима, установама,  државом. Како данас облаћени  заслађеном гордељивошћу, лебде у обући, не схватајући да су уздигнути балоном празноглаве памети.
Сит стомак не наваљује на стопала. Он наваљују на главу,  тако да се "проширене вене" добијају на памети.
   Појавили су се као мемла  мрачних  просторија. Претворили  се у "нежну красту" која им прекрива труљење.
   У народу се каже, домаћин се по авлији препознају, на домаћина и говеда личе.
   Када би магарцу ставили кравату. То магарца не би учинило господином. Напротив, учинило би га још уочљивијим магарцем. Оно што је од тога потресније је, да га чобани за вођу изаберу. Ако незналица мора преко леда по неку корист, она о дебљини леда неће размишљати. Безглаво ће се по корист упутити. Паметан ће због размишљања ићи около, па ће остати празних шака. Ако лед издржи незналица ће своју глупост прогласити за успех, што ће улизовићи и страшљивци прихватити.
   Величање лопова и бараба је српски бренд, најбудаластије витештво које постоји.
  Имати у себи удбашке црве који надгледају и простор под кором дрвета, тобоже да би дрво здравим очували.
   Новоупамећени људи. Они који су купили потврде, да су интелектуалци.
То је исто, као када би гуска добила потврду да је госпођа!
   Елитни ешалони глупака, као стрељачки водови, протеравају све што би могло ову урушену грађевину назваану државом подићи. "Цигани" када имају масла, мажу и задњицу. Та изрека промоћурног народа, никада није била видљивија него данас. Овдашњи голофусковићи се мажу: звањима, колима, грађевинама, оделима, курвама, самотитуларењем, бахатошћу, којекаквим полицијама, додворницима, даривањеим, одликовањима, Авааааааајјјјјј, Боже, сврати и до нас, ако си иоле човек! Овај зулум је већи од онога који је опевао Вишњићево.
Ово Вишњићево је надмашило сва слепила.
   Само треба знати, да су одувек погроми били над људима. И да су људи увек опстали. Образ није лажна ћага и тапија горе поменутих. Образ, то није онај део лица који се брије. То је светлост  на длану Бога.
   То се не купује на тим вашим прћијастим школама. То је однегована богоугода,
Али, како да вам о томе говорим, када се и то не може купити...



Нема коментара:

Постави коментар