среда, 11. новембар 2015.

У суботу 28. новембра 2015 године, са почетком у 19 часова, у Галерији „Heinrich“ (Thaliastrasse 12), књижевник и новинар Петар Милатовић Острошки одржаће предавање „ВЕЛИКЕ ЉУБАВИ СВЕТСКИХ ВЕЛИКАНА“

Петар Милатовић Острошки
   У току овог интересантног предавања  Петар Милатовић Острошки ће зналачки анализирати и дати пресек великих историјских љубави почев од Тројанског рата због љубави Париса и лепе Јелене; затим о Клеопатриним љубавницима Цезару и Марку Антонију;  легендарну љубав Тристана и Изолде; вечитим  платонским љубавима Дантеа и Беатриче, Петрарке и Лауре; фаталном љубавном пару Наполеона и Жозефине; о љубави Рускиње  Гале која је од Салвадора Далија створила сликарског генија;  о љубавним авантурама на ивици лудила славног песника  лорда Џорџа Бајрона;  о јецају звона Богородичне цркве у Паризу о великој љубави генија Виктора Игоа; о бајковитој љубави Пјера и Марије Кири и њиховом венчању без прстена; о три љубави у три брака славног Хермана Хесеа; о љубави прелепе и младе Ане која је свету сачувала дупло старијег генија космичких размера Фјодора Достојевског; о океанској ширини љубави Лава Толстоја и његовој зачуђујуће наглашеној потенцији у старости; о ватреној љубави славног Сергеја Јесењина и славне Исидоре Данкан, као и о низу других љубави светских великана.
    Улаз је БЕСПЛАТАН.


.



4 коментара:

  1. Фаантастична тема и поучна. Долазим обавезно.
    Роки

    ОдговориИзбриши
  2. С обзиром да знам са колико ерудиције располаже господин Милатовић и с обзиром на специфичну тему, убеђена сам да ће ово бити антологијско предавање које не смемо да пропустимо, јер ко би пропустио овакву интелектуалну посластицу на бечкој културној сцени.
    Д. П., Беч

    ОдговориИзбриши
  3. Imaćemo šta da naučimo na ovom predavavanju, a oni koji znaju osvežiće pamćenje.
    Rale, Medling

    ОдговориИзбриши
  4. Тако, баш лепо. Доста нам је вашарске антикултуре коју пропагирају полуписмени дилетанти. Ред је да опет, као некад, слушамо умног ерудиту са енциклопедијским знањем. Од Петра Милатовића Острошког се може доста научити. Долазим обавезно са своје две пријатељице.
    З. М., Клостернојбург

    ОдговориИзбриши