петак, 22. мај 2015.

Петар Милатовић: Чувајте се овог квазикњижевника, пробисвета и преваранта!


Каменко Мика Влацовић Владисављевић
    У децембру 2013. године јавио ми се електронским писмом извесни анонимус  Каменко Мика Влацовић Владисављевић, представивши се као „писац“, иако за њега никад раније нисам чуо, мада сам добро информисан,  написавши  ми да се јавља из Луксембурга где дуго живи, да ускоро треба да дође у Беч и да би му била част да се упозна са мном и при том ме дизао у небеса до те мере да ме било срамота док сам читао панегирику коју ми је послао потпуни анонимус, звани Каменко Мика Влацовић  Владисављевић.
   Написао ми је да долази у Беч да „формира организацију која ће да сруши комуњаре“.
    Одмах ми је било јасно да је реч o неодговорном пробисвету и малоумнику. Ипак сам пустио да видим докле сеже дрскот.
    Пружио сам му прилику да се упозна са мном у једном бечком ресторану. Тада ми је рекао да је дошао из Словеније.
    Заборавио је да ми је дан раније писао како живи у Луксембургу.
    Забављало ме док сам премеравао дубину његове плиткоће.

 
СРПСКА ГРАМАТИКА КАО ВЕЛИКА ПРОБЛЕМАТИКА
 
     Нарочито кад сам видео да вади бланко „захвалницу“ неког удружења из Словеније и на њој исписује име и презиме власнице кафане у знак захвалности због „хуманитарне помоћи“ иако та кафеџијка уопште није дала никакву хуманитарну помоћ. Платио сам пиће за обојицу и растали смо се. Касније сам чуо да има обичај да позове некога на кафу, да би на крају установио како је изгубио новчаник и пиће је обавезно плаћао онај кога је Мика Влаисављевић Влацовић позвао. Радница В. Г. испричала ми је за такав случај с њом кад се с њим упознала, јер су се претходно дописивали на фејсбуку, а тада је, како каже радница В. Г. био „МИКА КАЛУЂЕР“ који је оболео од рака и прикупљао новац за своје лечење у Сремској Каменици. Наравно, све је то ноторна лаж и преда мном није био „Мика калуђер“ него „српски писац“, а нико за њега пре тога није чуо. Одмах ми је пало у очи да је том веселнику српска граматика велика проблематика.
 
ПРОПАО ПЉАЧКАШКИ ПЛАН СА МЕМОРИЈАНИМ ЦЕНТРОМ
 
     Таман да заборавим тог веселника кад он једном приликом на једном скупу лансира вест како ће он да „поклони хектар земље у родној Засавици, општина Сремска Митровица, да се подигне Меморијални центар српској хероини Милунки Савић“!
      При том је нагласио да би требало да други уложе новац кад он даје хектар земље за тај „меморијални центар“.
     Посматрао сам веселника Каменка Мику Влацовића Владисављевића док је изговарао ту безочну небулозу, помоћу које је мислио да крене у лов на паре иза паравана циљаног патриотизма, рачунајући на гастарбајтерску наивност.

     Видевши да је враг однео шалу и да је у питању опасан преварант без скрупула, најпре сам похвалио трахт који је носио, односно традиционалну аустријску народну ношњу.
     - Мико, лепо ти стоји тај аустријски трахт. Кад би сада Милунка Савић устала из гроба, била би одушевљена твојом идејом коју си изговорио у аустријској народној ношњи против које се Милунка борила у току целог Првог светског рата. Мико, лепа је то и племенита замисао, али Меморијални центар хероини Милинки Савић треба подићи у родној Копривници код Јошаничке Бање у Рашкој, а не у Засавици, јер Милунка никакве везе са Засавицом нема. Друго, за подизање Меморијалног центра српској хероини Милунки Савић надлежни су: Удружење за неговање тековина Првог светског рата, ресорно државно министарство и остале институције, али у договору са живим потомцима хероине Милунке Савић. Овај твој покушај тумачим  као најподмуклији трик да од лаковерног народа узмеш новац, јер ти станујеш бесплатно у бараци Драгице Пејић коју ти је уступила јер немаш пребијеног цента у џепу и облачиш се бесплатно преко Каритаса, него се ти лепо запосли, засучи рукаве и почни да зарађујеш новац на поштен начин и запамти да је сваки рад частан и прихвати се неког посла, не сипај прашину у очи. Ово си рекао сада и покушао да обманеш наивне и нека ти ово буде први и последњи пут! Јасно?
    После ових речи Мика Влацовић Владисављевић одмах је напустио ресторан. Наводно је журио.
 
ЗАПРЕТИО САМ МУ ДА ЋУ МУ ИШЧУПАТИ УШИ
 
    После извесног времена позвала ме моја стална читатељка Јованка Хафнер. Испричала ми је како је Мика Влацовић Владисављевић њу преварио, како јој је остао дужан 1200 евра и при том ми је показала потврде о уплаћеном новцу које је она слала штампару (мислим да је у питању Стеван Крстец) за опскурну књигу „Свилене јабуке“. Видевши да је реч о криминалном преваранту позвао сам га тог дана и дословно му рекао:
   - Мико, то што си опљачкао немоћну жену Јованку Хафнер, код које си живео бесплатно и која те хранила неколико месеци, то је твоја срамота и грех пред Богом и народом кад пљачкаш сироту жену, нека те она судски гони за новац који јој дугујеш. Међутим, будем ли још једном чуо да си, после низа твојих неуспелих преварантских трикова које јавно превентивно разобличавам,  моје име поменуо у било којој негативној конотацији, иза леђа са безбедне удаљености, буди сигуран да ћу ти  ишчупати  уши као магарцу и од мене те не може спасити не комунистичка, ни фашистичка полиција! Представљаш се као „српски писац“ и пљачкаш добре и лаковерне. На тај начин брукаш часну књижевничку професију, срам те било. Уосталом, ти ниси никакав писац него најобичнији плагијатор, а то сам ти лично рекао пред људима у галерији „Хајнрих“, а тада си као мува без главе излетео из галерије и више се ниси враћао јер ниси имао образа кад сам те ухватио да си плагирао стихове Ф. Г. Лорке, Р. Тагоре. А. Рембоа и тако даље.
 
НИ ОН САМ НЕ ЗНА КОМЕ ЈЕ СВЕ ДУЖАН
 
    Касније сам обавештен да га је аустријска полиција тражила због манипулација са пријавом боравка и недужна Јованка Ханер је због тога имала низ административних непријатности, а Мика Влацовић Владисављевић је добио новчану казну у износу од 600 евра коју, наравно, није платио, као што није платио ни 2000 евра болници Бармхерцигер Брудер у другој бечкој општини и Универзитетској клиници (АКХ) у Бечу 1000 евра. Микини дугови се овим не исцрпљују, него сежу чак и до Отаџбине. Тако је, на пример, глумцу Ирфану Менсуру остао дужан 800 евра и глумици Драгани Младеновић 1000 евра после извођења монодраме „Марија Хофман“ пред двадесет посетилаца, а ту монодраму украо је од Драгице Пејић код које је некад становао и којој је такође оставио велики дуг за струју, а да је реч о крађи потврдила ми је лично Драгица Пејић, као и још низ добро обавештених у Бечу. Веселник Мика Влацовић Владисављевић такође је остао дужан Анђелки Карајовић и многима другима, дугачак је списак.  Ни он сам не зна коме је све дужан.
 
ПЉУНУО У РУКУ КОЈА ГА ЈЕ ХРАНИЛА
 
     Јасмина Влаха, самохрана мајка са дванаестогодишњим дететом, примила је на стан преваранта Мику Влацовића Владисављевића, хранила га, куповала му гардеробу, цигарете, финансирала од њене мале плате његове нерадничке хирове, била сведок кад су преварени хтели да га туку у њеном стану после бламаже и злоупотребе Ирфана Менсура, али су се људи коректно уздржали због ње и њеног детета, а преварант Мика је све то вешто злоупотребљавао. Она му је од дечјег додатка касније финансирала штамшање опскурног романа „Вукови вере“ у 100 примерака плативши штампарске трошкове 200 евра.
     Јасминином запрепашћењу није било краја кад је, после извесног времена, случајно прочитала да он у тој књизи буквално све најружније пише о њој и њеном детету. Жена је урадила оно што је пред својом савешћу морала. Дала му је рок од неколико сати да се исели из њеног стана како га не би она исељавала уз помоћ аустријске полиције.
    Ово је само део срамне биографије из бечке хронике жалосног Каменка Мике Влацовића Владисављевића. Опширније ће бити речи у БЕЧКИМ АЛАМА!32 коментара:

 1. "Ово је само део срамне биографије", нажалост за многе никада не сазнамо,а јадан народ страда

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Миладин и Милијанка Симић12. новембар 2015. 02:51

   И ми смо преварени од новокомпонованих ентитетских власти РС, на локалном нивоу у Добоју и државном судству БиХ, ја и жена, уплативши стан у Добоју од 42 квадрата на 5. спрату у Видовданској улици, од тајкуна Божић Миленка Мећине, под патронатом ПДП-ове ентитетске владе Микеревића, 2002. године са предајом кључева по судски овјереном уговору, за август 2003. године. Још ни дан данас нисмо добили уплаћени стан, у започетој згради до 3. спрата, нас око 130 уплатилаца. Државно судство БиХ и локалне власти Добоја остале су имуне на овај јединствени случај пљачке народа 21. вијека. Ја сам подстанар у Добоју са породицом 13 година, мада имам уплаћен стан.

   Избриши
  2. Миладин и Милијанка Симић12. новембар 2015. 02:55

   Слажем се и захваљујем се. Нису само преваранти појединци, него и удружени државни криминал.

   Избриши
 2. Анониман22. мај 2015. 08:19

  КОНАЧНО ДА НЕКО ЈАВНО РАСКРИНКА ТУ БУДАЛУ И ХОХШТАПЛЕРА.
  СВАКА ВАМ ЧАСТ ПЕТРЕ!

  Милош

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман22. мај 2015. 11:59

  Ostala sam bez daha dok sam iščitavala ovu objavu gospodina Petra. I prisjetila se februara 20014. kad me gospođa Jasmina, supruga mog prijatelja sa FB, pozvala preko Skyp i pitala da li mogu da organizujem promociju knjige „Trnovitom tamom do svetlosti", knjigu koju su njih dvoje štampali u korist te djevojčice koja je operisala srce i kojoj trebaju novci za dalje liječenje.
  Ja sam se, normalno, sažalila čuvši tu priču i rekla sam vidjeću da dobijem odobrenje od mog Udruženja književnika „Radnik Pesnik u Tuđini", da ću sama organizovati i salu i publiku za to veče i svu organizaciju ću uzeti na sebe, jer i ja želim da doprinesem ozdravljenju te djevojčice. Požurivala me da što pre napravim termin za održavanje promocije. Rekla sam joj: - Gospođo Jasmina, promocije se zakazuju unapred na tri, četiri, mjeseca, mi smo već zakazali za naše članove udruženja termine i sale, ali njoj to nije ništa značilo, već me i dalje molila da to odradim za petnaest dana. Uzimam sve u svoje ruke, reklamiram se javno, tj blamiram, i pozivam ljude meni vrlo znane da dođu na humanitarnu promociju, zaboga dolazi nam veliki srpski književnik treba se pokazati i dokazati .Zovu me dan noć, ali ona je ta koja pregovara, ispočetka prva dva dana bila je riječ da dolaze oboje i da li ih mogu ja primiti u goste, da nemaju novca da živi od socijale itd. Ja pristajem i na to sažalim se na njenu priču, sutradan me zove i kaže da ima veliki problem da nemaju novce za sve troju da dođu i njena ćerkica. Već me moli da Mika dođe sam bez nje, da ima majku tu u blizini Stuttgarta, ali ne pria s njom već zadnjih petnaest godina. Ja joj na to odgovaram da to ne dolazi u obzir, jer mi je muž skoro umro, živim sa djetetom koji pati za pokojnim ocem, i da kod mene ne dolazi u obzir, i zbog komšiluka koji me izuzetno cijeni i poštuje, kakvo će mišljenje dobiti moje dijete o meni, pošto je bila uporna obećanjem joj da ću pozvati moju prijateljicu sa FB Goradanu Miler takozvanu slikarku i pjesnikinju isto prevarantkinju kao i što je Mika, ali ne znajući, na moju nesreću. Sva srećna mi zahvaljuje, radi plakate, pozivnice, šalje mi ih emailom. Ja to odrađujem u roku petnaest dana i gospodin Mika dolazi na zakazanu promociju gdje sve o svom trošku odradi. Gorada i ona tako da bi veče veoma posjećeno uz podršku moga udruženja. doneo je masu slika umjetnički između ostalih imena Marije Lazarević moje divne prijateljice slikarke. I još mnoštvo tuđih i svojih knjiga. Ja predstavljam i vodim program prevaranta i lopova. On i Gordana ostaju tri dana kod mene. Vodim ga u Pravoslavnu crkvu u Stutgartu među ljude, među narod koji me poštuje kao stvaraoca, da im prodajem njegovu humanitarnu knjigu, ljudi kupuju sa sažaljenjem i željom da se djevojčici pomogne. Pred očevima, popovima, hvalim ga i veličam, zaboga to nam je velika dika srpski književnik humanista. Da bi Jasmina non stop zvala preko skypa i napadala me zašto je Gordana tu, zašto joj se ne javlja Miko, a on pred Skypom non stop, dobila sam dojam da gospođa je psihički bolesna, ali nisam davala komentara, Miko odlazi odnosi moje knjige da ih kaže promoviše i prodaje pa će mi novac proslediti. Jasmina poziva moje prijatelje i priča da sam vještica da sam joj razorila divan brak. Eto da bih dobila prevaru i od Gordane Muler, slagala me je da ima velike probleme sa mužem u Dortmundu ja joj ponudim moju pomoč, preseli se kod mene dva mjeseca sam je hranila,itd ,i našla sam joj stan kod mojih prijatelja, sada me proklinju što sam nju baš njima odvela, a ja razmišljam šta sam to pogriješila.

  Jasna Kosanovic

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман22. мај 2015. 12:20

  Gospodine Petre..počinje priča o Gargamelu i onima koji ga podržavaju zato što rade isto što i on...

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман22. мај 2015. 13:31

  Овај Владисављевић је велика протува. Свашта по овој земљи хода. Добро нас она и трпи.
  Стојан

  ОдговориИзбриши
 6. Анониман22. мај 2015. 20:57

  Хвала господину Петру Милатовићу што је разобличио преваранта Мику Влацовића Владисављевића. Боже, какав ли је то идиот! Пљачка жене уместо да ради као сав остали нормалан свет.Срамота и брука!


  Веселин

  ОдговориИзбриши
 7. Анониман22. мај 2015. 23:42

  Htjela bi samo da napravim jednu ispravku i da demantujem Književnk Mika Vladisavljević nije bio ni u kakvoj emotivnoj vezi sa mojom kolegincom Goradana Muler,i da dam svoje mišljene da je za sve kriva Gospđa Jasmina,jer me ona nazvala i rekla:" da je samo jedna knjiga prodata i da je ona taj novac uzela",ja sam joj rekla nema veze.Jasna K.

  ОдговориИзбриши
 8. Анониман23. мај 2015. 00:37

  Lično sam bila prisutna u galeriji Hajnrih, u Thaliastasse 12, u aprilu pretprosle godine kad je gospodin Petar Milatović Ostroški tom nepismenom i drskom plagijatoru Miki Vladisavljeviću počeo da nabraja koje je sve stihove od kojeg pesnika pokrao i kad je Mika izleteo kao furija na ulicu i nije se više vraćao. Mi koji smo ostali, a ilo na sje svega 7 - 8, smejali smo se glupanderu koji prepisuje tuđe stihovce. Inače, javna je tajna u Beču da je Mika Vladisavljević ukrao monodramu Dragici Pejić. Daleko je on od pisca. Dovoljno je čuti kako se jadnik muči da sastavi običnu rečenicu kad govori.

  Cenjenom gospodinu Milatoviću upućujem javnu zahvalnost. Dokazao nam je da je veliki borac za istinu i pravdu. Siti smo raznih prevaranata.

  K. R., Beč

  ОдговориИзбриши
 9. Анониман23. мај 2015. 01:12

  Господине Милатовићу, добро се сећам кад је луди Мика Владисављевић у кафеу "Александра"почео да булазни како он поклања хектар земље у Мачви да се подигне споменик Милунки Савић. Сви окупљени смо се грохотом смејали кад сте Мику исмејали и буквално му забранили да лаже и ваћари народ. Тада нам је свима било јасно да је у питању обичан преварант.

  Милош

  ОдговориИзбриши
 10. Pošovani Петар Милатовић, neprijatno sam iznenadjenja i duboko razočarana. Imala sam pozitivno mišljenje o ovom čoveku koji je medju mojim fb prijateljima. O ličnom iskustvu sa njim ne želim javno da iznosim. Nije mi se pružila prilika da ga lično upoznam. Šokirana sam ovim otkrićem. Nažalost živimo u vremenu koje sve više liči na teatar paralogizma. Ljudi se vešto kriju ispod svojih višeslojnih maski ali kada maske noću padnu pitam se imaju li obraz pogledati sebi u lice ili je za njih svaki dan maskenbal. Žao mi je, iskreno mi je takvih žao.

  ОдговориИзбриши
 11. Анониман23. мај 2015. 03:01

  Фуј, па овај Мика је последњи шљам! Далеко му лепа кућа.
  Зоран

  ОдговориИзбриши
 12. Znači imala sam sreću,te 2013 je Mika bio u Ljubljani ( kako navodite u pismu ) pozvao me je da ga posjetim u hotelu "Park" da "popijemo kavu" ja sam mu predložila BTC nažalost ili na moju sreću nismo se našli jer sam imala obaveza ... kada mi je na fb napisao da sam se poslovenčila da nisam došla da ne bi platila kavu....mada sam odmah shvatila da se radi o osobi koja želi korist odgovrila sam uz svako poštovanje kao pjesnika da obično očekujem od suprotnog spola da je džentlmen... posle sam ga obrisala kao prijatelja... eto intuicija...

  ОдговориИзбриши
 13. Анониман23. мај 2015. 07:38

  Gospodine Milatoviću, hvala Vam što ste objavili ovaj tekst, kompletnu istinu koje se ne stidim, niti mogu da je demantujem, što je normalno.

  Ne bih želela da se spuštam na nivo nekih i da vodim tračeve ko je u pravu, a ko nije i da spiram se sebe ljagu koju mi drugi žele nametnuti.

  Ovo pišem zbog moga deteta koje je bilo izloženo torturi Mike Vladisavljevića, kao i sama što sam bila i da zaštitim potencijalne buduće nevine žrtve da ne nasednu kao što sam nasela i ja sama. Moja jedina greška je što sam o svemu ćutala i što nisam ljudima sugerisala na vreme o greškama koje slede. Ovim putem se izvinjavam svima kojji su bili moji gosti što nisam ranije pisala i što nisam ranije iznela istinu o svemu. Bila sam uplašena, zbunjena svime što se dešavalo oko mene.

  Kroz moj stan je prošlo oko četrdesetak osoba, što pisaca, što slikara i raznih umetnika. Svi su oni bili prevareni od strane imenovanog gospodina. O tim prevarama oni ćute. Ne znam zašto. To je njihov problem. Ono što mogu reći je to da sam svakoga dočekala, ugostila zajedno sa svojim detetom, ponudila zadnju koru hleba da bih od istih dobila jedno veliko ćutanje!

  Pod punom moralnom odgovornošću želim da posebno naglasim da ja uopšte nisam ni sa kim prva stupala u kontakte, nisam nikoga pozvala, niti organizovala promocije, nego je sve to radio Mika Vladisavljević, a ja sam bila samo obična marioneta i ništa više koja je posle svih odigranih predstava s njegove strane odbačena odsečenih konaca, bačena u budžak gde sam uvidela da nas ima još sličnih sudbina, a jedina svetlosti iz tog mraka je bio glas moga deteta koje me dozivalo i davalo mi snagu da istrajem i da nastavim dalje normalnim životnim putem. Teški su udari konaca po licu marionete, krvavi tragovi ostaju, ali ostaju i još dublji ožiljci u duši da podsećaju.

  Ono što želim još da naglasim je da ja imam sama svoje greške i propuste i da se ne želim predstaviti vama u svetlosti sveca, ili mučenika. O tome kako mi je bilo znamo samo Bog, moje dete i ja! Svako će odgovarati za svoje postupke i svoje pisanje, ne želim nikoga da demantujem, niti da iznosim ni o kome prljav veš, a tu sam da zamočim svoje pero, iako pisac nisam, u tuš koji se zove ISTINA!
  Htela bih ovom prilikom na kraju, da se zahvalim dotičnom Miki Vlacoviću Vladisavljeviću što mi je omogućio da prođem kroz jedno veliko iskustvo, da više uopšte ne verujem ljudima, naročito onima kao što je on! Na žalost, takve ne možemo odmah prepoznati. Potrebno je vreme, a vremenu ćemo dati vreme.

  Pozdravljam i zahvaljujem se hrabrima jer njihovo je kraljevstvo božije!

  JASMINA VALKA, Beč.

  ОдговориИзбриши
 14. Анониман23. мај 2015. 10:05

  Bože, zgrozio sam se kad sam sve ovo pročitao. Još kad sam pročitao šta piše ova žena koju je zloupotrebio mje ogorčenje je potpuno. Takvi monstruzmi brukaju muški rod. Očigledno da je reč o teškom psihopati koji mora da se leći.

  Zoran

  ОдговориИзбриши
 15. Анониман23. мај 2015. 13:35

  Jasmina govori samo deo od onog pakla koji je prošla ona i njeno dete..ja ću svoj deo rado napisati jer je zaista došlo vreme skidanja maski poznatih faca....Jasmina ,znam te i u pravu si..Glavu gore i budi čak i ponosna jer si to sve izdržala..DA,ugostila si mnogo ljudi..Odvajala od sebe i davala drugom...o tome ću ja pisati...

  ОдговориИзбриши
 16. Анониман23. мај 2015. 16:45

  Ko zna koliko je njih taj hoštapler prevario.
  Ovo treba da bude nauk svima lakovernima da se čuvaju.
  V. M.

  ОдговориИзбриши
 17. Госпођа Јасна Косановић помиње Гордану Милер. Истине ради, реч је о Гордани Михајлов (удатој Милер) која ми је овим поводом у приватном електронском сандучету дословно написала:
  "upoznala sam idiota u stutgartu ka je imao knjizevno vece u cemu mu je pomogla jasna kosanovic..djubre nevidjeno..od mene je dobio nogu u stomak".
  ПЕТАР МИЛАТОВИЋ

  ОдговориИзбриши
 18. Анониман24. мај 2015. 07:38

  Gospodjo Jasna Kosanovic..
  iznenadila si me svojom izjavom… Koliko mozes lagati ? Jesi ti meni ponudila pomoc, oko selidbe i ponudila mi da budem pocasni gost kao slikarka na toj knjizevnoj veceri ..ali sram te bilo kako mozes tako da lazes da sam stanovala kod tebe 3 meseca i da si me hranila .. Ja nisam pobegla od mog muza zbog problema, ja sam tada bila razvedena vec 3 godine ..Ja sam ti se oduzila za tu tvoju pomoc kad sam ti cuvala dete da bi ti isla nesto obaviti..Seti se kad si otisla i kad si rekla doci kuci, a kad si se vratila a u toj pomoci si me ostavila na ulicu u sred noci da sam morala pomoc potraziti od policije..sram da te bude…

  Gordana Mihajlov Miler, Stutgart

  ОдговориИзбриши
 19. Анониман24. мај 2015. 10:33

  Ovo je strasno! Pocinjem da verujem i G. Miler. Zasto bi J.Kosanovic bila u pravu - zasigurno? Odnosno da li ona ili G. Miler govori istinu?... Tiha jeza od necovestva - nek' se lazljivica i smutljivica sama prepozna a vremenom ce se odati, ili ce je neko vec od prijatelja prepoznati

  Mima

  ОдговориИзбриши
 20. Анониман24. мај 2015. 12:47

  Mislila sam da će biti potrebe da se samo jednom oglasim kao najoštećenija u celoj ovoj priči. Neka mi ne zamere ostali, ali moraću da ispričam svoj slučaj sa Jasnom Kosanović, jer je ona iznela niz neistinitih tvrdnji o meni, nadam se ne iz zlih namera.
  Naročito ako se ima u vidu da se pojedine „pesnikinje“ žele predstaviti u najboljem izdanju i svetlu, a u stvari žele da speru ljagu sa svog imena, okrivljujući nedužne ljude, iznoseći klimave tvrdnje.

  Krenimo redom.

  Prvi kontakt sa Jasnom Kosanović ostvario je Mika Vlacović Vladisavljević tako što mu je Jasna bila prijateljica na društvenoj mreži, zvanoj – Fejsbuk. Posle njihovog dopisivanja prešli su na moj skajp-nalog, jer Mika nije imao svoj. Sećam se, kao da je juče bilo, Jasninih reči gde Miku Vlacovića Vladisavljevića naziva prevarantom, a pre toga ga je nazivala bratom, pa bila čak i spremna da se s njim pobratimi u crkvi. Sa njom sam imala svega par puta prilike da razgovaram, preko skajpa i dobro se sećam lepog lica te žene koja, u stvari, tek sada, na kraju, odaje svoje pravo lice! Prilikom tih njihovih kontakata preko mog skajpa Mika Vlacović Vladisavljević je molio Jasnu Kosanović da mu organizuje književno veče u Štutgartu.

  Sećam se takođe da je tom prilikom plakala, govoreći da joj dve sestre pokojnog muža žele uzeti malog Davida. Saosećala sam se u tim trenucima s njom, tešila je da će biti bolje, iznoseći i sama moje muke i probleme, ispričavši joj da moja majka živi u Štutgartu koju nisam videla od rođenja. Ona mi je takođe ispričala da ima sličnu sudbinu sa prvim detetom koje joj je bilo ukradeno od starne njenog prvog muža i odneto u beli svet. U tim teškim trenucima naše ispovesti za dotičnu Jasnu Kosanović TADA NISAM BILA PSIHIČKI BOLESNA (kako je ona kasnije u njenoj izjavi i ovde neljudski navela!), nego sam bila rame za plakanje!

  Sećam se uoči Mikinog odlaska u Štutgart da sam sa mojom kćerkom Veronikom u jednoj bečkoj parfimeriji kupila skroman poklon za Jasnu Kosanović u znak zahvalnosti za sve što čini za nas. Sećam se, takođe, kako je moja Veronika, inače stara jedanaest godina, oslikavala u foto-šopu dotičnoj Jasni na njenim fotografijama njene pesme, a sve na njenu molbu i sa svrhom da se prikaže u najboljem svetlu svojim fejsbuk prijateljima.

  Mika Vlacović Vladisavljević odlazi za Štutgart i poslednjih sto evra iz kuće dajem mu za povratnu kartu, prateći ga na stanicu uštirkanog i ispeglanog kao princa iz bajke, što je bio red da mu učinim jer smo tada živeli zajedno u vanbračnoj zajednici u mom stanu.

  JASMINA VALKA, Beč

  (sledi nastavak)

  ОдговориИзбриши
 21. Анониман24. мај 2015. 12:48

  (NASTAVAK)

  Posle njegovog odlaska u Štutgart, moj kontak sa Mikom i Jasnom se nastavlja preko skajpa i tada saznajem da je isti stigao na predviđeno odredište. Odjednom u toku književne večeri pojavljuju se na fejsbuku fotografije iako je književno veče još uvek bilo u toku, što me navodi na pomisao da je gospođa Jasna Kosanović vrlo spretna obavljajući dva posla u isto vreme, jer je ona bila i voditelj programa, a sve sa svrhom da sebe predstavi u najboljem svetlu kao vrlo uspešnu ženu.

  Dok sam sedela u stanu sa uživanjem sam gledala fotografije mog dragog i dotične Jasne, iščitavajući komentare napisane u superalativima od starne raznih pratioca dotične gospođe, što smatram da je i normalno. Radujem se.

  Kolikoje bila zaneta „srpskim piscem“ i svojim prezentovanjem zaboravila je da postoji još neko ko želi da se obraduje njihovoj sreći ne uključivši skajp i ne omogućivši mi da se čujem sa Mikom iako smo se prethodno tog jutra dogovorili da se čujemo nakon završetka promocije i podelimo utiske i radost. U kasnim posleponoćnim satima, tačnije rečeno oko pola dva noću, šaljem poruku dotičnoj Jasni u kojoj je molim da uključi skajp. Uključivši skajp pojavio se lik čoveka za koga sam smatrala da sam njegova ljubav. Na ivici suza i očaja što sam zaboravljena s njegove strane, izgoravam reči: „GOSPODINE VLADISAVLjEVIĆU, IMATE LI VI PORODICU OVDE U BEČU KOJOJ TREBATE DA SE JAVITE I ISPUNITE OBEĆANO KAKO SMO SE DOGOVORILI PRETHODNOG JUTRA?

  Videvši me očajnu, valjda zbog sramote jer su se u stanu nalazile još dve osobe (Gordana Mihajlov Miler i gospodin snimatelj), Mika Vlacović Vladisavljević mi je kratko odgovorio: „ČUJEMO SE SUTRA!“

  U isto vreme Jasna Kosanović se krije u senci bez ikakvih reči i obrazloženja, kao i bez izvinjenja. Tada shvatam da sam ja za Miku Vlacovića Vladisavljevica jedna obična dobra vila za ispunjavanje njegovih zelja, a u stavrnosti, kako činjenice potvrdjuju, jedna obična marioneta, nalik na krpu koja se posle upotrebe baca.

  Sutradan u osam sati izjutra Jasna mi se javila preko fejsbuk-profila, rekavši mi da odlaze u crkvu i da je Miki loše. Te folirantske štosove mogao je da proda samo Jasni i na žalost prisutnima u crkvi kako bi izazvao kod ljudi sažaljenje.

  Došavši u Beč Mika je doneo sa sobom par Jasninih knjiga i još nekoliko autora koji su priložili svoje knjige kao humanitarni prilog.

  Inače da objasnim u vezi humanitarne prodaje knjiga. Jasna Kosanović je navela u svom pismu doslovno (citiram):
  „pozvala preko Skyp i pitala da li mogu da organizujem promociju knjige „Trnovitom tamom do svetlosti", knjigu koju su njih dvoje štampali u korist te djevojčice koja je operisala srce i kojoj trebaju novci za dalje liječenje.“

  Da budem istinita. Brošuru „Trnovitom tamom do svetlosti“ su štampali roditelji male Anđele kojoj je ugrađeno novo srce u bečkoj AKH. Znači izneta je potpuna neistinita tvrdnja o mom ušečću u svemu tome.

  JASMINA VALKA, Beč

  (sledi nastavak)

  ОдговориИзбриши
 22. Анониман24. мај 2015. 12:49

  (NASTAVAK)

  Inače, o tome ko je, u stvari, Mika Vlacović Vladisavljević pisali su porodica Pavlović iz Zemuna, konkretno gospođa Gordana Pavlović, supruga Ljubiše Pavlovića, vama, gospođo Jasna, u privatnoj prepisci, nazvavši Miku Vlacovića Vladisavljevića prevarantnom koji nije platio grafičko oblikovanje dve njegove knjige: „Vukovi vere“ i „Očni zvuci“, što je uradio Gordanin sin. Tada ste vi, gospođo Jasna, stali u odbranu Mike Vlacovića Vladisavljevića, izrekavši notornu laž kako je Mika vama nekad finansirao štampanje jedne vaše knjige, a vi sami znate da to nije istina. Blokirali ste i izbrisali ste Gordanu Pavlović iz prijatelja. Ove informacije koje sam iznela, da vas podsetim, sami ste mi pričali preko skajpa u prisutstvu Mika Vlacovića Vladisavljevića, pritom ste se smejali i uživali u nanošenju bola gosppođi Gordani Pavlović! Pa da, morala je „sestra“ da zaštiti svoga „brata“!

  Organizovana je promocija u Beču kojoj su prisustvovali: Ivan Vešić, Marija Lazarević, Dragana Krtolica, Zdravko Odorčić, Admir Džibrić, kao i mnogi bečki pisci i tom prilikom su bile izložene i vaše knjige. Prodata je jedna vaše knjiga koju je kupio Velibor Antanasijević koji me zamolio da se ja potpišem umesto vas na knjizi, što sam ja, posle niza opiranja, s mukom pristala i o tome sam vas odmah obavestila, a sa time ste se vi složili, tako da mi je po tom pitanju savest potpuno mirna. Knjiga je prodata po ceni u iznosu od 10 evra koje ste vi, na moje pitanje kako da vam pošaljem taj novac odgorovili da taj novac bude poklon mom deteu s vaše strane, na čemu vam se od srca zahvaljujem. Koliko ste ga zaista od srca poklonili vidi se u kasnijem vašem komentrau kada se obelodanila istina o Miki Vlacoviću Vladisavljeviću iznevši niz neistinitih tvrdnji i uvreda na moj račun.

  Kakav ste čovek i prijatelj vidi se u vašim klevetama Gordane Mihajlov Miler koja vam je danas odgovorila ovde javno, što vidi svaki čitalac na ovom sajtu. Inače, o toj Gordani nikad nijednu reč nisam izrekla, a nisam ni pomislila, tako da je zaista smešna vaša tvrdnja da sam ja, navodno, bila ljubomorna na dotičnu Gordanu. Cilj vam se nije ostvario, pa ste, valjda, hteli da zavadite i u vašu prljavu igru uvučete nedužne ljude!

  Draga Jasna, ja se nadam, ako bog dragi da, da ću uskoro posetiti moju majku u Štutgartu i da će vrata od majčinog srca biti otvorena za mene, a za vas su moja vrata zauvek zatvorena!

  Svako dobro vam želim i ako bude potrebe za mojim daljim razjašnjenjem u vezi ostale gospode poručujem da sam tu i da istina treba da izađe na videlo, ma koliko se nekome sviđalo ili ne, a ne da bude skriveno pod velom laži.  JASMINA VALKA, Beč


  ОдговориИзбриши
 23. Анониман25. мај 2015. 10:28

  Ljudi moji, pa ovde mnogo toga ispliva na površinu.

  Rajko

  ОдговориИзбриши
 24. Анониман26. мај 2015. 15:13

  Porukom u inbox dobijam poziv od Mike V. da u Beč iz Srbije dolaze pisci,slikari da predstave svoje radove na večerima poezije..ON prati moj rad i eto odabrao me je jer imam nešto što bi trebalo da se objavi u velikom Zborniku Internacionalnih stvaralaca...Da ne dužim dalje,proverila sam sve :(ko je Mika,da li postoji hotel gde bi bila smeštena,ko ide iz Srbije ,ko je bio) i ništa mi nije ukazivalo da će zapravo biti jedno veliko maltretiranje i prevara.Dođoh u Beč,a gospodinu ponela cigare od 35 eura..jer su me cigarete koštale 15 evra a po 10 sam dala šoferima(2) da mi prenesu preko granice..naravno pare nikad nisam dobila..Umesto hotela dođoh u stančić koj je smrdeo na cigarete alkohol..dva kreveta..gospođa prijatna --Jasmina,ćerka ko leptirica ,prelepa,--Uljudne i nasmejane ,ali odmah mi je sve bilo jasno.Gargamel kolo vodi..One ne smeju ni da pisnu,ponašao se kao da su mu to sluge,ali već sam sebi stavila branik..NIŠTA NE VIDIM..NE ČUJEM,MOLIM BOGA DA SVE ŠTO PRE PROĐE I DA SE VRATIM KUĆI. Jasmina me je povela u obilazak i zaista tu dobrotu ne može da glumi...Bila je predivna kao i njena ćerka.Gargamela nisam ništa razumela,salata od reči i krvavih očiju od pića..Bilo je tu ljudi koje sam videla a i danas ih viđam..U Jasmini sam videla svoju ćerku,preplašenu..žalila se na svoj život..Slušala sam je i čak bilo mi je drago ako joj tih nekoliko sati koje je provela sa mnom bilo i značilo neko rasterećenje.Volela je tog ćoveka,a dobijala bahatost,bila je spremna i zadnji dinar da da za njegai ..Od svoje muke odvajala i kupovala cigarete i piće..To pesničko veče je bilo slikanje,pa onda večera u tom malom stanu a Mika veliki domaćin.Spavanje,nas tri na dvosedu,Mika i gost maloj sobici na dečjem krevetu.Ali sve čisto i uredno..Jasmina nasmejana,mala leptirica strpljiva --legla je u 00:.2 sata a ustala ujutro u šest i spremila se za školu.Napominjem da nisam ostala dužna..odužila sam se i maloj Veri i Jasmini.Moram pomenuti da jedino što sam u toj kući pojela za svo vreme je par krompira i supa.To nije prigovor Jasmini no baš zahvalnost jer nije mi bilo jasno od kuda joj snage da ugosti sve te ljude i bude uvek raspoložena.Dakle HOTEL je bio taj stan..pesničko veče LAŽ..Odmah sa malom koja je išla u školu krenula sam i ja..Srećom u koferu nosim hranu te sam tu bila zbrinuta. Dalje sledi povremeno zvanje,nagoveštaji dolaska kod mene što sam ja odbila u startu i onda Gargamel traži novac! Za šta? Za članarinu i objavu Zbornika..e tu mi je pukao film,jer sam u međuvremenu saznala sve o njemu.I koje,i koga ima i kako piše,i koliko ima profila i kako koristi žene i date situacije..Prekidam kontakt sa njim..Jasmina mi je i dalje draga i volim je i znam da govori istinu a razumem je jer nije jedina koja je darovala ljubav a dobijala udarce.NJEN JEDINI GREH I "ZLOČIN" JE LJUBAV koju je osećala prema tom čoveku!!!..A Miku sam dobro upoznala i ni Sava ni Dunav ga oprati neće dok god je živ.Ceo Srem zna njegovu životnu priču,ali tu mu je porodica i ljudi Srema pa nek sude o njemu kako misle da je zaslužio!!!

  ОдговориИзбриши
 25. Поштована господо,
  Као што сам разобличио Каменка Мику Влацовића Владисављевића, тако ћу у БЕЧКИМ АЛАМА јавно разобличити све који су кидисали на праведнике, који су сплеткарили и копали јаме другима. Свачија недела морају изаћи на видело!

  Sine ira et stduio!

  ОдговориИзбриши
 26. Господе Боже шта би са нашим женама, ни мало опрезности, резервисаности?
  Ништа ми није јасно. Оне као да с Марса пале, као да се никада раније нису среле са таквим људима.
  Саучешће свим жртвама, надам се да ће им ово бити добра "школа".

  ОдговориИзбриши
 27. Nakon toliko vremena slučajno sam ušla na ovu stranicu i ostala bez teksta,zar tolko ljudska zloba može daleko iči,samo kratko da kažem .Izgleda da su se sjećanja i memorije dotičnih gospođa zamaglile ili jednostvano rečeno izblijedile u svoj zlobi nečovječstvu.Za Gospođu Jasminu Valku me neiznenađuje to njeno pisanje mora se braniti,jer normalno posle svega dođe sud istine,pa najbolje je na na nekoga ko nije bio u igri ocrniti i nablatiti,al ja se neljutim na neki način se mora braniti,vrlos miješno poimanje famelije mog djeteta i petljanje njegovog časnog imena i mojih zaova ili drugkčije rečeno sestara moga pokojnog muža.Ja neživim u Bangladešu i zašto bi u državi u kojoj živim neko otimao moje dijete,vrlo smiješno i cinično od dotične osobe.Ja sam valjda živa .Neistina da sam mojoj prijateljici i koleginci ja rekla da mi je Mike Vlacovića Vladisavljevića finansirao štampanje knjige Gordani Pavlović i da sam je blokirala,naprotiv ja sam sa Gordanom i njenim mužem u divnim odnosima,skoro Gordana Pavlovic,pod nazivom Međunarodni zbornik poezije i proze"Njeno je ime žena"kao dokaz šaljem sliku knjige jer do sada nije niko blatio moje ime pa neće ni u buduće.Gospođa Gordana Mihajlova Miler očito da od zlobe više nemaš pojima šta pišeš.Kako mi se čini ti si nešto tu pobrkala jer ja sam sa policijom u dva sata noću kada su me probudili da neznaš da nađeš sa taksijem moju kuću došli su po mene da te uzmem sa ulice.Stajala si kao nesvesela nasred ulice sa svojim paketima slika i putničkim torbama,zašto ti to sve treba: Dobro su ljudi rekli :Koga ti hljebom on tebe kamenom.Vjerovatno n ije ni tačno da sam te smijestila u stan kod mojih vrsnih prijatelja da imaš krov nad glavom,al nek je svakom na čast.Meni kao čovjeku nepriliči da se preko ove stranice i dalje objašnjavam jer ne želim biti na vašem nivou uz silno poštovanje Vas i Vašeg imena .

  Jasna Kosanovic

  21. август 2015. 10.11

  ОдговориИзбриши
 28. Pročitavši sve ovo zaključujem da bi tim psihijatara imao puno posla.
  Veljko

  ОдговориИзбриши
 29. Ova Jasmina Valka koja pere ruke ovde i skida sa sebe saučesništvo učestvovala je u svim prevarama i obmanama zajedno sa tim nepismenim probisvetom Mikom koga mi u Beču dobro znamo, kao i nju.
  Jovanka N.

  ОдговориИзбриши